Chipsposen blir aldri den samme igjen!

Potetgullposer med metallbelegg på innsiden har vært standarden, men nå har KiMs som den første aktøren på det norske markedet utviklet en pose som ikke bare kan sorteres som plast, men også gjenvinnes.

For at plastemballasje skal kunne bli sirkulær og gjenvinnes igjen og igjen, må posen både være fri for metallisering og kun bestå av én type plast. Det er dette vi kaller monoplast, eller «én type plast». Utfordringen har vært at ulike typer plast har forskjellige smeltetemperaturer og egenskaper, og derfor ikke kan smeltes sammen.

Det er stor forvirring blant forbrukere om hvordan emballasjen skal håndteres, derfor har vi nå gjort det godt synlig på posen at hvordan posen skal sorteres.

I forkant av lanseringen har vi testet utallige folier og pakketeknologier, i tillegg til omfattende holdbarhetstester for å være trygge på at de nye posene sikrer innholdet like godt som før. Chips er et produkt som er svært sårbart med tanke på harskning og sprøhet. De metalliserte foliene har lenge vært det eneste valget, men nå mener vi at posen vi har lansert, er den ultimate løsningen akkurat nå. Den bevarer produktkvaliteten – og kan gjenvinnes. Det er en rivende utvikling både innen materialteknologi og gjenvinningsteknologi, så vi må alltid videreutvikle løsningene våre, og sikre at vi evner å tilby det mest miljøvennlige alternativet som er tilgjengelig.

I tillegg til at chipsposene kommer i monoplast, kuttes også høyden på mange av chipsposene som reduserer mengden plast brukt.